Resultaat 13–19 van de 19 resultaten wordt getoond
-
Ovenschotel met aubergine – veggie
€ 9,00Melanzane alla parmigiana is één van de klassiekste recepten in Napels, ook al ligt de oorsprong van dit gerechtje op het eiland Sicilië. Het is een heerlijke vegetarische ovenschotel met gegrilde aubergine, basilicum, tomaat, mozzarella en kaas.
- Allergenen: melk, eieren en gluten.
- Ongeveer 400 gram per portie.
Wist je dat de benaming melanzane alla parmigiana niets te maken heeft met parmezaanse kaas? Parmigiana is namelijk afgeleid van het woord ‘parmiciana’ in Siciliaans dialect. Parmiciana zijn de houten tussenschotjes van de houten luiken. Je kunt die laagjes dus zien als de laagjes van de aubergine in dit gerecht.
-
Fusilli met tomatensaus en gehaktballetjes
€ 9,00Deze pasta al forno con salsa di pomodoro e polpettine is gestart als een suggestie van de maand. Op aanvraag van onze klanten, hebben wij dit ovengerecht vast op de kaart gezet!
De pastasoort die we in dit ovengerecht gebruiken, heet men fusili. Deze spiraalvormige pasta wordt vaak gebruikt voor gerechten met een rijke pastasaus. De saus kruipt lekker tussen de groeven en vormt daardoor een mooi geheel in de pastasaus.
- Allergenen: vlees, melk, eieren en gluten.
- Ongeveer 400 gram per portie.
Wist je dat we een wereld pasta dag hebben? Het is grote feestdag voor iedereen die houdt van pasta, die bestaat sinds 1995, en steeds doorgaat op 25 oktober.
-
Rigatoni met vlees en fijne paprikasaus
€ 9,00Deze pasta al forno con peperoni is een heerlijk ovengerechtje met een zachte paprikasaus. Het is een familierecept dat je niet zal vinden op andere menu’s. De pasta die we hiervoor gebruiken heet rigatoni. De naam betekend geribbeld en lijkt op penne. Het zijn pastabuisjes die gleufjes heeft. Zo kruipt de saus lekker in de buisjes en wordt je pasta nog smeuïger. Een heerlijk gerechtje waarvan iedere hap een traktatie is.
- Allergenen: vlees, melk, eieren en gluten.
- Ongeveer 400 gram per portie.
Wist je dat we een wereld pasta dag hebben? Het is grote feestdag voor iedereen die houdt van pasta, die bestaat sinds 1995, en steeds doorgaat op 25 oktober.
-
Panna cotta met coulis van bosvruchten
€ 4,00Panna cotta is één van de meest populaire nagerechtjes uit de Italiaanse keuken. Het wil niet meer zeggen als gekookte room. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine en je kan er nog van alles aan toevoegen. Het is een simpel en verfijnd dessert. Een variatie van de panna cotta, is er eentje met coulis van bosvruchten.
- Allergenen: melk en een vleugje alcohol
- Ongeveer 120 gram per portie.
-
Tiramisu van het huis
€ 5,00Een ware klassieker in de wereld van de desserts: een Italiaanse tiramisu. Bereid met eenvoudige ingrediënten en extreem lekker. Tiramisu betekent letterlijk ‘til mij op’, wat zoveel inhoudt als ‘maak me blij’. Niet voor niets brengt dit goddelijke toetje met energierijke ingrediënten zoals eieren, suiker, sappige koekjes gedrenkt in koffie en romige mascarpone je in de zevende hemel!
- Allergenen: melk, eieren, gluten en een vleugje alcohol.
- Ongeveer 230gram per portie, voor 2 personen.
-
Huisbereide zwarte olijfjes
€ 5,00Onze zwarte olijfjes bereiden wij met een heerlijke kruidenmix. Een ware smaak-explosie in de mond.
Een ideaal aperitiefje voor als je bijvoorbeeld een etentje geeft.
- Ongeveer 250gram per potje
- Je kan de olijven tot twee weken bewaren in de koelkast
-
Huisbereide lookboter
€ 6,50Onze huisgemaakte burro all’aglio kan je gebruiken voor verschillende dingen. Maak je scampi in lookboter? Verhit dan wat olie in de pan, voeg een klontje van onze lookboter toe en bak hierin de gepelde scampi. Geef je een barbecue? Smeer dan broodjes in met onze lookboter en leg ze op de barbecue.
- Ongeveer 250gram per potje
- Onze lookboter kan je ongeveer twee maand bewaren in de koelkast.