Hoe maak je Delizia al limone? – Napoli Streetfood

Er is een prachtige plaats nabij de Italiaanse kuststrook waar je de beste citroenen ter wereld vindt. Welkom in Amalfi. Niet meer dan 5.000 mensen noemen het hun thuis. Dit pittoreske dorp is rijk aan Italiaanse cultuur en culinaire gerechten op basis van citroen. Het meest bekende gerecht is Delizia al limone, één van de oudste desserts uit Italië.

Recept voor Delizia al limone (6 personen)

De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op een portie voor 6 personen. Is het in deze social distancing tijden niet gemakkelijk om zoveel mensen bij elkaar te krijgen? Geen zorgen! Je kan het ook in de koelkast bewaren voor de dag erna. Het blijft lekker! 😋

Benodigdheden

Voor de biscuitgebak (pan di spagna) soesjes:

  • 5 eieren
  • 150gr bloem
  • 75gr suiker

 

Voor de custard:

  • 1 liter melk
  • 400gr suiker
  • 150gr bloem
  • 8 eidooiers
  • citroenschil
  • vanilleboon


Voor de saus:

  • 1 liter melkroom
  • 1 gesneden citroenschil
  • Bakje rode kersen

Bereiding

  1. Scheid de eieren en doe de dooiers in een grote kom. Bewaar het eiwit apart in een kleinere kom. Voeg suiker toe aan de dooiers en klop het tot een mooi glazuur.

  2. Klop de eiwitten stijf. Meng ze daarna eiwitten door het dooier-suikermengsel. Blijf langzaam roeren tot het volledig gemengd is.

  3. Zeef de bloem en voeg dit beetje bij beetje bij het ei-suikermengsel.

  4. Neem en bakvorm en besmeer deze met boter. Bedek de bodem en randen met een dun laagje bloem.

  5. Doe het ei-suikermengsel in een spuitzak en en maak halve bollen. Bak ongeveer 20 op 160 graden tot de soezen gaar zijn.

Custard

  1. Zet alle melk (op 1/2 kopje na) met de vanilleboon en de citroenschil op een laag vuurtje om op te warmen.

  2. Klop intussen de dooiers in een kom op om ze te. Zeef de bloem in de kom, klop voorzichtig op en zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Meng ook de suiker erdoor en vervolgens het resterende halve kopje melk (opgelet: zorg dat er geen klontertjes zijn!)

  3. Ondertussen zal de melk op het vuur bijna aan de kook zijn. Vis het vanilleboontje eruit en gooi het weg. Klop de melk langzaam bij het ei-en-melkmengsel.

  4. Steek een vork in de halve citroen, doe de room terug in de pot en de zet pot op het vuur.  Blijf op een laag vuur koken terwijl je zachtjes met de vork roert tot het net aan de kook komt.

  5. Blijf 2 minuten roeren en het is klaar! Laat het een paar uur afkoelen en voeg dan drie delen room (van tevoren opgeklopt) en de geraspte schil van twee citroenen toe en roer alles door elkaar.

  6. Maak de soesjes van onderen leeg en vul ze op met het custard-roommengsel. Giet in een kom ongeveer een liter warm water, een scheut likeur en 1 eetlepel suiker.

  7. Dompel de soesjes één voor één snel onder in het mengsel en leg ze vervolgens op een schaal.

  8. Voeg wat melk toe aan het overgebleven custard-roommengsel en dek de soesjes af. Gebruik de overgebleven slagroom om kleine roosjes te maken op de bovenkant van de soesjes en voeg wat rode kersen en de gesneden citroenschil toe.

Smakelijk

Een echte Italiaan staat niet alleen graag in de keuken, maar zit ook graag aan tafel. Geniet van je dessertje, je hebt het verdiend! 

Saluti e a presto!

Mis geen enkele update:

Categorieën

Bestellen

Start typing and press Enter to search

Uw bestelling
Geen producten in je winkelwagen.